CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz’ın Başkanlığı Düşürüldü

CHP Silifke İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, parti tüzüğüne ve sorumluluklarına aykırı davranışları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Korkmaz’ın kişisel menfaatlerini gözettiği, Silifke Belediyesi’ne ait bir şirkette yönetici olarak atanmasının parti içinde huzursuzluk yarattığı, aylardır yönetim kurulu toplantısı yapmadığı ve bilgi paylaşmadığı belirtildi. Bu durum karşısında, ilçe başkanının yanlışlarına ortak olmamak ve partinin yıpranmasını önlemek amacıyla 12 yönetim kurulu üyesi istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silifke İlçe Başkanı, partide yaşanan istifalar ve sosyal medyada dolaşan söylentiler üzerine bir açıklama yaptı. İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, partinin gerçek sahipleri olan üyelerine hitap ederek, CHP’nin kurumsal kimliğinin önemini vurguladı.

Başkan Korkmaz, 12 Ağustos 2023 tarihinde Silifke İlçe Kongresi’nde seçildiğini hatırlatarak, 35 yıllık siyasi geçmişini ve partinin farklı kademelerinde görev aldığını belirtti. CHP’nin kurumsal kimliğine bağlılığını dile getirerek, “CHP’nin kurumsal kimliği esas olan, biz de bu kimliğin emrettiği çerçevede hareket etmek zorundayız,” dedi.

İstifalar hakkında, “Cuma günü 12 yönetim kurulu üyesi arkadaşım istifa ederek yönetimin düşmesine neden oldu. İstifa, elbette ki bir tercihtir ancak ne için yola çıktığımızı unutmamalıyız. CHP’yi yerel seçimlerde iktidar yapmak için yola çıktık,” ifadelerini kullandı.

Başkan Korkmaz, Silifke’deki mücadelesini anlatarak, “Silifke Belediyesi’ni tekrardan kazanmak için mücadele verdim. Bu süreçte kendi işimden ve aileme ayırmam gereken zamandan feragat ettim,” dedi. Ayrıca, mevcut iktidarla mücadele ederek, kamuoyuna yanlışları belgelerle sunduklarını ifade etti.

Açıklamasında istifaların arkasında yatan sebeplere de değinen Başkan Korkmaz, “Burada kamuoyuna duyuru yapıldı. Bu duyuruyu yapan değerli kardeşime sesleniyorum: Bu bina ve altı oklu bayrak hepimizin. Burası bir kurumsal kimliktir, kimse annesinden ilçe başkanı, belediye başkanı veya meclis üyesi olarak doğmadı ve bu görevler kalıcı değildir. Görevler gelip geçicidir, mahkeme kadıya mülk değildir. Kurumsal kimliği hatırlatan arkadaşlara sesleniyorum: 31 Mart öncesinde neredeydiniz? Neden bugün bu basın açıklamasını yaparak istifa etmeyi düşündünüz? Bu istifanın altında bir siyaset mühendisliği vardır. CHP’nin rakibi CHP’liler olmamalıdır,” diye konuştu.

Başkan Korkmaz, sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere karşı duruşunu koruyarak, “CHP ilçe başkanının ipini çektik diyenlere sesleniyorum, benim ipimi kimse çekemez, benim ipimi çekebilecek tek güç CHP’nin üyeleridir,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir