Silifke CHP Teşkilatında Neler Oluyor?

Bugün 14 Ağustos Çarşamba. Bu hafta yoğun bir gündem yaşıyoruz. Bir taraftan Silifke festival hazırlıkları, diğer taraftan Silifke CHP İlçe Teşkilatında yaşanan olayları gündeme getireceğiz. Öncelikle, Silifke’nin sahipsiz olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Toroslar Elektrik ve Enerjisa’nın özelleştirildikten sonra hiçbir yatırım yapmadan vatandaşın elektrik parasını cebe indirmesi, sık sık Silifke’de Saray Mahallesi’nde her cumartesi rutin hale gelen elektrik kesintileri tartışma konusu oldu. Bekleyip göreceğiz, bu hafta da aynı kesintiler olacak mı olmayacak mı diye. Enerjisa, elektrik borçlarını veya kesileceğini bildiren mesajları halkı bir gün önce bilgilendirmesi gerekmez mi? Bizim cep telefonlarımıza böyle bir kayıt rastlanmamaktadır. Burada çalışan milyonlarca Silifkeli mağdur edilmektedir. Silifke Enerjisa yetkilileri öylesine bahaneler üreterek kendilerini savunmaya çalışmaktadır.

Yine başka bir konuda özelleştirilen ve satılan Türk Telekom, Silifke’de doğru dürüst bir yatırım yapmamakta, internetler sık sık kesilip çalışmamakta ve arızalara sebep olmaktadır. Bunun en büyük sebebi, Türk Telekom’un altyapı yetersizliğini göstermesidir. Vatandaşın borcu olduğunda hemen kesip bağlarken bile ücret almaktadır. Silifkeliler bu konuda oldukça sıkıntılı ve endişeli beklemektedir.

Daha önce yazdığımız gibi, bir kez daha yazalım. Silifke’de 31 Mart seçimlerinden sonra çeşitli semtlerde ve mahallelerde su sıkıntısı yaşanmakta, sık sık arızalar oluşmaktadır. Silifke’nin başlıca temel sorunlarından biri de bu olmaktadır. Yine 31 Mart seçimleri sonrası Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni tekrar kazanan CHP, ardından Silifke’yi de kazanarak tarihinde ilk kez büyükşehir ve Silifke ortak belediye olarak hizmetlerin geleceği beklentisiyle vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, 31 Mart öncesi CHP İlçe Başkanlığı yapan Bünyamin Uçar’ın belediye başkan aday adayı olması sebebiyle seçimlerde Zarif Korkmaz ve yönetimi büyük bir çoğunlukla seçildi. Zarif Korkmaz, Silifke Belediye Başkanı adayı olan Mustafa Turgut’la birlikte büyük bir özveriyle çalıştı. Mustafa Turgut belediye başkanı seçildi.

Buraya kadar her şey güzel giderken, Zarif Korkmaz’ın hem ilçe başkanı olması hem de Silifke Belediyesi şirketinden maaş alması, yönetimi bir türlü toplamaması, yönetimle birlikte bazı kararlar almaması yönetim kurulunun dikkatini çekti. Yönetim kurulu geçtiğimiz hafta topluca istifa ederek Zarif Korkmaz’ın başkanlığını otomatik olarak düşürmüş oldular. Zarif Korkmaz’a karşı Silifke’de baştan beri Mustafa Turgut’la birlikte hareket ettiği için bir muhalefet oluşmakta. CHP’de sular bir türlü durulmazken, bir tarafta kadın kolları seçimi, diğer tarafta gençlik kolları seçimi ve kent konseyi seçimi, muhalefet olan isim tarafından gündeme getirilmekte ve 3-4 sene sonra yapılacak olan milletvekilliği seçimleri için adı geçenler tarafından yönetilmektedir. Bu da Silifke’nin CHP içerisindeki başkan ve ekibini sıkıştırma gibi gözükmektedir.

Şu unutulmamalıdır ki, Başkan Mustafa Turgut ve meclis üyeleri, Silifke’ye hizmet için 5 yıllığına seçilmişlerdir. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet aksi bir durum olmadıkça görevden alamaz. Açıkçası, burada başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı bu işlerin başı gibi gözükmektedir. Dilerim ve umarım CHP’de bu sular durulur, Silifke güzel hizmetleri almış olur. Bundan sonra süreç yeni bir geçici ilçe başkanı ve yönetimi atanacak, 40-45 gün sonra da ilçe başkanı ve yönetimi parti üyeleri tarafından seçilecektir. Bu süreç yılbaşına kadar devam edecektir.

Silifke CHP İlçe Başkanı Zarif Korkmaz, hem Göksu Otel’deki basın toplantısında hem de Silifke CHP İlçe Binası’ndaki konuşmada, “Ben 35 yıllık CHP’liyim. CHP’den hiçbir zaman kopmadım, kopmayacağım. Mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğim. Siyaset mühendisliği yapanlara da en kısa zamanda dersini vereceğim,” diyerek, “Silifkeliler beni bilir, ben çiftçilik yapıyorum, geçimimi çiftçilikle karşılıyorum. Mal varlığım her şey açıkça ortadadır,” dedi. Sonuna kadar inandığım, güvendiğim, beraber çalışmaktan mutluluk duyduğum Başkan Mustafa Turgut’un yanında olacağım,” dedi.

Silifke’de partili partisiz herkes bu ve buna benzer konuları konuşup gündeme getiriyor. Silifke Gazetesi olarak biz de gelişen olayları an be an yazmaya devam edeceğiz. Gündemimiz gerçekten çok yoğun; bir tarafta festival hazırlıkları, diğer tarafta da diğer konularla ilgili gelişmeleri aktarmaya çalışacağız.

Bugünlük bu kadar. Cuma günü başka bir konu ve konularda buluşmak dileğiyle. Şen ve esen kalın

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir