51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, Resim Sergisi ile Başladı

Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali, 51. yılını kutlamaya başladı. Bugün itibarıyla başlayan bu önemli kültürel etkinlik, Silifke’nin tarih ve sanat dolu atmosferine bir yenilik daha ekledi. Festivalin ilk gününde, yerel sanatçıların katkılarıyla geniş bir sanat sergisi açılışı gerçekleştirildi.

Etkinliklerin başlangıcında, Silifke’nin tarihi mekânlarından Sami Göksu Konağı ve Belediye eski binasında, birbirinden değerli sanatçıların eserlerinin yer aldığı resim, fotoğraf ve minyatür sergilerinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkan Yardımcıları Rahile Demren ve Bülent Kaya ile birlikte, sergilere katılan sanatçılar kesti.

Festival kapsamında düzenlenen sergiler arasında Nadir Köksoy’un Fotoğraf Sergisi, Nazan Kundak, Ahmet Tarlacı, Betül Kozan Yaşar, Yıldıray Yaşar, Serdar Güngör, Süheyla Süngü, İbrahim Günay, Hasan Uzun ve Seyhan Karaduman’ın Resim Sergileri ile Hüsna Deniz’in Minyatür Sergisi yer alıyor. Bu sergiler, ziyaretçilere çeşitli sanat dallarından eşsiz örnekler sunarak festivale renk kattı.

Ayrıca, Silifke Cezaevi, Halk Eğitim Merkezi ve Atayurt El Sanatları Merkezi’nin stant açılışları da etkinlikler kapsamında yapıldı. İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Belediye Başkan Yardımcısı Rahile Demren, sergi açılışları sırasında sanatçılara teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını dilediler.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “1974 yılından beri kültürel değerlerimizi yaşatmak, canlı tutmak ve bunu hem yurt içinden hem yurt dışından gelen insanlara tanıtmak için düzenlediğimiz festivallerimiz bu yıl da büyük bir coşku içinde devam ediyor. Bu yıl da 51. kez düzenlenen festivalimizi en iyi şekilde karşılamanın heyecanını yaşıyoruz. Sanatçılarımıza, el emeği ve göz nuru eserleriyle bizlere renk kattıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Silifke’de, sanatın ve sanatçının her zaman ön planda olmasını sağlamaya ve kültürel zenginliklerimizi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Festival, Silifke’nin kültürel ve sanatsal yapısını yansıtan etkinlikleriyle 6 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında, sanatseverler çeşitli sergileri ziyaret edebilir ve bölgenin kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulabilirler.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir