Kardeş Şehir Bergkamen Heyeti Silifke Festivali’nde

Bu yıl 1-6 Eylül tarihleri arasında 51.si düzenlenen Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali etkinliklerine katılmak üzere ilçeye gelen Almanya-Bergkamen kardeş şehir heyeti, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret etti.

            51. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali’ne katılmak üzere Silifke’ye gelen Almanya-Bergkamen Belediye Başkanı Bernd Schafer, Başkan Yardımcısı Thomas Hart ve Tercüman İbrahim Çeliktaş, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret ederek, festivalin bu yıl daha coşkulu ve heyecanlı geçtiğini ifade ettiler.

Başkan Turgut, ‘Kardeş şehir heyetimizi ağırlamaktan onur duyduk’        

            Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Turgut, dünya kardeşliğinin sınır tanımadığını belirterek, Silifke Festivali’ne renk kattıkları için Bergkamen kardeş şehir heyetine teşekkür etti.

            Bir arada bulunmanın, kardeşlik için en önemli değer olduğunu belirten Başkan Turgut, ‘Kardeş şehir heyetimizi ağırlamaktan onur duyduk. Bizleri kırmayarak Silifke Festival etkinliklerimize katıldılar ve kültür kaynaşmasına katkıda bulundular. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayıp, ülkelerine de mutlu bir şekilde uğurlayacağız. Yabancı konuklarımız festivale renk kattığı gibi bizlerde onlar gibi farklı kültürleri tanıma imkânı bulduk. Dünya kardeşliğini, dostluğunu gördük. İnşallah kısmet olursa bizlerde Silifke heyeti olarak sizleri ziyaret edeceğiz’ dedi.

Bernd Schafer, ‘Silifke’de olmaktan büyük mutluluk duyduk’
            Türkiye ve Silifke’de olmaktan büyük keyif aldıklarını anlatan kardeş şehir Belediye Başkanı Bernd Schafer, ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a armağan ettiler. Başkan Turgut’ta festival anısına, kardeş şehir heyetine çeşitli hediyelerde bulundu.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir