Gazi Çiftliğinin sorumluluğuna Hatice Okur Dönüm’ün getirilmesinin ardından, Gazi Çiftliği, kuruluş amaçlarına hizmet etmeye başlarken bünyesinde bulunan bilgisayar odası, kütüphane ve çalışma salonu ile öğrencilere de hizmet veriyor.
Aziz Atatürk’ün kumuş olduğu ve bir numaralı ortağı olduğu Tekir Çiftliği binası atıl durumdan hizmet eder duruma gelince, yöre halkına da önemli bir gelir kaynağı oldu.Yöre insanı, özellikle kadınların oldukça çok yararlandığı Gazi Çiftliğinde, çeşitli dokumalar, el işlemelerinin yanı sıra tarımsal amaçlı ekim ve dikimler de gerçekleştiriliyor.Geçmişi günümüze taşımak için tecrübeli insanlardan yararlanılan eğitimlerde halı, kilim, battaniye, çulfallık gibi ürünlerin de eğitimi veriliyor.
Çiftlik binası içerisinde ders çalışma odası, kütüphane ve bilgisayar odasının olması özellikle öğrencilerin büyük faydasına olurken, her gün saat 15.00’dan sonra öğrenciler çalışmak ve ders yapmak için çiftliğe geliyor.
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Eyce, Gazi Çiftliğini gezerek, Hatice Okur Dönüm’den bilgiler alırken, yapılan çalışmaların ve hizmetlerin takdire şayan olduğunu, bu çiftliğin yaşatılmasının bile Atatürk’ün ruhunu ferahlatacağını söyledi.
Eyce, “Öncelikle Atamızdan yadigar olan bu çiftlik binasının bu duruma getirilmesini sağlayan ilgili ve yetkililere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yapıya dönüşmüş. Bu binaya büyükşehir belediyesi de güzel dokunuşlarla, binanın yöre insanına hizmet eden bir yer haline getirmiş.Hatice hanımı da kutluyorum. Yöremiz insanı olması, bölgede neler yapılabileceği konusunda tecrübeli olması sayesinde, çiftlik binası amacına uygun olarak hizmet vermeye başlamış. İnanıyorum ki yakın bir zaman içerisinde çok daha fazla ürünler üreten bir merkez haline gelecek ve Atamızın ruhu şad olacaktır” diyerek, Gazi Çiftliğine emek harcayanlara, çalışmasına katkıda bulunanlara bir kez daha teşekkür etti.