BARIŞ HAREKATININ 50. YILI KUTLANDI

20 Temmuz Barış Harekatının  50. Yıldönümü Çamdüzü Şehitlikte yapılan törenle kutlandı.  

Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile devam etti. Okunan Kur’an tilavetinin ardından, ülkenin birlik ve beraberliği, bu toprakları vatan yapan şehitler ve gaziler için dua edildi.

Törene : Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Mücahitler Derneği,  Askeri erkan ve Gaziler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Zelihe Mendeli yaptı.

Mendeli;  “Kıbrıs Barış Harekatının, kendi yurdunda sonsuza dek var ve hür olma mücadelesini kazanan Kıbrıs Türk halkının, ana vatan Türkiye ile omuz omuza her türlü zorluğa göğüs gerilebileceğinin ispatı olmuştur. Barış Harekatı, ’’Ne Mutlu Türk’üm diyen’ herkes için mutlu bir gün ve bayramdır. Bizler de bugün burada bir savaşın değil Kıbrıs adasında barışın, huzurun ve insanca yaşanılabilmenin yıl dönümünü kutluyoruz. Bugün KKTC’de korkusuzca, özgürce yaşıyorsak, bunu halkımızın büyük fedakarlığına, direnişlerine, vatanımız uğruna can veren aziz şehitlerimize, kahraman mücahit ve Mehmetçiklerimize borçluyuz. Bu kutlu yıl dönümünde başta özgürlük mücadelesi liderimiz Doktor Fazıl Küçük, kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş, 1974 Barış Harekatı’nın önünü açarak, bizi soykırımdan kurtaran dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ve kabine üyeleri olmak üzere, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi, mücahitlerimizi minnetle yad ediyorum”  diyerek, barış harekatının 50. Yılını kutladı.

Programın ardından anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir