CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ: “LOZAN, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TEMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, 24 Temmuz Lozan Antlaşması’nın yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Yılmaz, Lozan Antlaşması’nın Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekerek, ulusun bağımsızlık mücadelesinin nasıl taçlandığını vurguladı.
Yılmaz, “24 Temmuz 1923 tarihi, ulusumuzun egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gündür. Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan bir belge olarak, bağımsızlığımızın ve ulusal egemenliğimizin teminatıdır” sözleriyle tarihi anlaşmanın önemini anlattı.
BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ
Açıklamasında milletin birliği ve beraberliğine de vurgu yapan Yılmaz, “Bugün, Lozan ruhunu yaşatmak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin sorumluluğudur. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak, milli değerlerimize sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.
GÖREVİMİZ, LOZAN’A SAHİP ÇIKMAK
Ulaş Yılmaz, mesajını: “Lozan Antlaşması’nın yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklar ve bağımsızlık mücadelesi için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler, Cumhuriyetin değerlerine ve Lozan’a sahip çıkarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” sözleriyle tamamladı.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir