KEMER SIKMA

Önce devletin başındakiler yapmalı ve bu örnek gösterilerek vatandaştan istenilmeli

Geçtiğimiz cumartesi günü her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 temmuz cumartesi Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümü. Bu yıl dönümünde de Gülnar yolundaki şehitlikte çeşitli etkinlikler düzenlendi, konuşmalar yapıldı. Şehitlerimiz minnetle ve coşkuyla anıldı.

Yine cumartesi-pazar havaların çok sıcak ve nemli geçmesi dolayısıyla insanların bir kısmı sahillere akın ederek kendini denize attı , bir kısmı da yaylalara gitti.

Bugün pazartesi tekrar mesaiyle birlikte vatandaş iş yerine sıcakla mücadele etmeye başladı. İyi ki klimalarımız mevcut. Klimalar olmasa hayat nasıl çekilirdi o da belli değil. İcat edenlerden , hizmete sokanlardan Allah bin kere razı olsun diyoruz.

Televizyonlarda, çarşı pazarda, evlerde, kahvehanelerde emeklilere yapılan göstermelik zammı konuşuyor. Bizde Silifke Gazetesi olarak bunu her platformda dile getirmeye, vatandaşın sesi soluğu olmaya devam ediyoruz, edeceğiz de. Vatandaştan kemer sıkması, kamuda, mal alım satım, yeni bina alma, kiralama, araç-gereç gibi birtakım emtialar yasaklanıp sıkı denetime tabii olurken, başta hükümet üyeleri, meclis, genel müdür, daire müdürleri gibi ülkeyi yönetenler kemer sıkmayı kendi birimlerinden vatandaşa örnek göstererek yapmaları gerekir.

Bir bakan veya meclis idare amirleri, meclis başkanları, grup başkanları, genel müdürler, bölge müdürleri bir sürü koruma ve makam araçlarıyla hala gidip gelmeye devam ediyor. Bunlar maaşlarının bir aylığının yarısını bağışlasalar Türkiye bütçesine büyük bir katkı sağlamış olurlar. Bir vali bile bir ilden bir ilçeye giderken o ilçelerde her taraf dönemeçler ışıklar polisler tarafından tutulup valinin rahat ve güvenli geçmesini sağlamaya çalışıyorlar. Akaryakıt ve makam araçları bunlara bağlı şoförler işin başka bir cabası. Büyükşehir ve ilçe belediyelerde de istediği zaman istediği aracı alıp satabiliyor veya da eleman ihtiyacı olmadığı halde belediyelere dolduruyor , belediyeleri büyük bir sıkıntıya sokmuş oluyor. Bunların da hesabı sorulmalı.

Devlet tarafından bazı olumlu adımlar da  atılmaya başlandı.

2 – 3 yerden maaş alan oda ve kooperatif başkanları veya muhtar gibi görev yapanlar yine emekli milletvekilleri, genel müdürler bundan sonra iki üç yerden maaş alamayacak, tek yerden maaş alacak. Kamuda araç fazlalıkları süratle ve süratle satışa başlanacaktır. İnşallah bu kurallara önce kendileri uyum sağlar, kanunlar uygulanır vatandaşa da örnek olunmuş olur.

Devletin Silifke’de kışın bomboş duran, yazın 2-3 aylığına Ankara’da bakanlıklarda çalışan; genel müdür , daire müdürü veya illerdeki müdürlerin tanıdıkları eş-dost-akrabaları gönderdikleri veya onların çocuklarının faydalandığı akkum izcilik kampı , 23 nisan izcilik tesisleri , içişleri bakanlığının kampı , ihracatçı birliklerin kampları , tarım ve orman bakanlığı kampları ile devlet su işlerinin kampları , karayolları ve diğer bakanlıkların kampları bulunmaktadır. Bu kamplar kamuya korkunç maliyetler yüklemekte, fakir vatandaşların ne kendileri ne de çocukları buralarda faydalanamamakta. Bu kampların süratle ve süratle satılarak bir an önce elden çıkarılmalıdır. Daha bunun gibi sayabileceğimiz örneklerini gösterebileceğimiz birçok yerler mevcuttur. Biz kısaca buna devletin boşa giden milyonları diyoruz.

Zaman zaman köşemizden defalarca bu ve buna benzer konuları gündemde tutmaya çalışıyoruz. Keşke bizim gibi birileri de bunları televizyonlarda gündeme getirse belki bir yararı ve faydası olur. Ülke belirli harcamalardan da bu şekilde kurtulmuş olur diyoruz.

Bugünlük bu kadar , başka bir konu ve konularda buluşmak dileğiyle şen ve esen kalın.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir