Taşucu Reşadiye Camii Yaz Kur’an Kursu’nda Özel Program

Taşucu Reşadiye Camii’nde düzenlenen Yaz Kur’an Kursu programı, 30 Temmuz Salı günü saat 11:00’de caminin bahçesinde gerçekleşti.

İlçe müftüsü Mehmet Seri Doğru, gazetemize yaptığı açıklamada, okulların tatil olmasıyla beraber müftülüklerin ayrı bir telaşı olduğunu belirtti. Doğru, “Okullar tatil olunca öğrencilerimiz camilere Kur’an öğrenmeye, dini bilgiler edinmeye geliyor. Böylelikle camilerimizde bir çocuk şenliği meydana geliyor. Taşucu Reşadiye Camii’nde ‘Yazımda Kardeşlik Var’ teması altında çevredeki camilerde eğitim gören yaz kursu öğrencilerini bir araya getirerek onları kaynaştırmayı, buluşturmayı ve eğlendirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca öğrencilere çeşitli ikramlar sunarak hem Kur’an’ı hem de Kur’an ahlakını öğrenmelerine katkı sağlıyoruz.” dedi.

İl müftüsü Aydın Yığman ise gazetemize yapmış olduğu açıklamada, yaz Kur’an kurslarının her sene okulların kapanmasıyla beraber başladığını ve ağustos ayının ilk haftalarına kadar devam ettiğini belirtti. Yığman, “Bu sene de 16’sına kadar devam edecek. Mersin ilimizde yaklaşık 48 bin öğrenciye yaz Kur’an kurslarımızı sunuyoruz. Bu da önemli bir rakam. İlçelerimizdeki tüm hocalarımıza mazeret izni haricinde izin vermiyoruz. Hem Kur’an kursu hocalarımız hem de imam hatiplerimiz mutlaka bu kurslara katılıyor ve öğrencilerle ilgileniyor. Velilerimiz çocuklarını bizlere emanet ediyor, biz de bu emaneti en güzel şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Zaman zaman denetimlere gidiyorum ve programlara katılıyorum. Elhamdülillah hiçbir aksaklık yok. Hocalarımız ve velilerimiz gayretli. Bu din eğitimi küçük yaşta verilmeli, 3-7 yaş arasında. Eskiden camilerimizde küçük çocuklarımızı eğitemiyorduk, şimdi her yaştan çocuğumuzu camilerimizde eğitebiliyoruz. Velilerimize ve çocuklarımıza teşekkür ederiz, camilerimiz onlarla çok daha güzel.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen özel programda meşhur Silifke yoğurdu, ayranı ve Mersin tantunisi ikram edildi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir