Bakan Uraloğlu: Türkiye, Filistin’de Kalıcı Barış İçin Sorumluluk Üstleniyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Anamur’da düzenlenen törende, Türkiye’nin Filistin’de barış sürecine katkıda bulunmak için her türlü adımı atmaya hazır olduğunu vurguladı. Mersin’de hayata geçirilen büyük ulaşım projeleriyle bölgenin gelişimine katkı sağlanıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’in Anamur ilçesinde katıldığı Anamur Feribot ve Deniz Uçağı İskelesi Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Filistin’de kalıcı barış için her türlü sorumluluğu aldığını belirtti. İsrail’in Filistinli sivillere yönelik saldırılarını kınayan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini vurguladı.

Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu ve Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı gibi büyük ulaşım projeleriyle Mersin’in geleceğe hazırlandığını ve bölgenin ulaşım ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Anamur İskelesi’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne deniz yoluyla taşımacılıkta önemli bir kapı olduğunu belirtti.

Uraloğlu, Mavi Vatan’da deniz güvenliğini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ve bu projelerin Türkiye’nin denizcilik gücünü artıracağını ekledi. Anamur İskelesi’nin ve diğer ulaşım projelerinin hem Türkiye hem de KKTC için önemli katkılar sağlayacağını dile getirdi.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir