Murat Göğebakan’ın 10. Yıl Anması Taşucu’nda Gerçekleştirildi

Sevilen sanatçı Murat Göğebakan’ın vefatının 10. yılı anısına Taşucu’nda anlamlı bir anma etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Arslan Eyce Amfora Müzesinde gerçekleştirildi ve sanatçının hatırası, müzikleri ve anılarıyla yaşatıldı.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından organize edilen anma programı, Vakıf Başkanı Mustafa Eyce’nin açılış konuşmasıyla başladı. Göğebakan’ın annesi Hatice Göğebakan, konuşmasında oğlu Murat’ı sahneye teşvik ettiğini ve onun sanat hayatında önemli bir rol oynadığını anlattı. Duygusal anların yaşandığı konuşmada Hatice Göğebakan, oğlu için yazdığı şiiri de dinleyicilerle paylaştı. Ayrıca, Göğebakan’ın son yıllarını anlatan ve “Aşkın Gözyaşları Şems/Kalem Arkası” adlı kitabı çok beğendiğini dile getiren Hatice Göğebakan, yazara “Ben doğurdum ama sen yoğurmuşsun” şeklinde takdirlerini sundu.

Tanınmış yazar Sinan Yağmur, etkinlikte Murat Göğebakan’ın bilinmeyen yönlerini ve hayatlarının son dört yılında kurdukları dostluğu paylaştı. Yağmur, kitabında Göğebakan’ın Hz. Mevlâna ve Şems’e olan sevgisini de işlediğini belirterek, “O, yaratılan her şeye büyük sevgi duyan, gönlü yüce bir insandı. Bu müzede, bu aşk dolu mekânda olabilseydi en güzel şarkılarını söylerdi” dedi. Sinan Yağmur, konuşmasının ardından kitaplarını imzalayarak etkinliğe katılanlarla sohbet etti.

Anma gecesinde Murat Göğebakan’ın unutulmaz şarkıları da dinleyicilere sunuldu. Etkinlikte seslendirilen şarkılar arasında “Ay Yüzlüm,” “Ben Sana Âşık Oldum,” “Kalbim Yaralı” ve “Vurgunum” yer aldı. Sanatçının sevenleri, Göğebakan’ın şarkıları eşliğinde duygusal anlar yaşadı.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir