Futbolumuza bakış açısı

Bugün 23 Ağustos Cuma. Cumanız mübarek, kazancınız bol ve bereketli olsun. Her sayfamızda hava sıcaklıklarına ve orman yangınlarına dikkatinizi çekerek başlıyoruz. Yine sık sık elektrik kesintilerinden, su kesintilerinden ve internet kesintilerinden bahsediyoruz. Bu yıl Silifke’nin birçok köyünde, ilçe merkezlerinde ve yaylalarda bile sinekten durulmadığı gözlenmekte. Bunlara bir çözüm üretilmemektedir. Yaz mevsimi neredeyse bitti, bitmek üzere; darısı gelecek sezonlara diyelim.

Bugünkü köşemizin ana konusu olan futbolumuza bakış açısını ele alacak olursak, Süper Lig ve TFF 1. Lig’de 2. haftayı geride bıraktık. Bu hafta 3. haftayı da tamamlamış bulunacağız. 4 büyük kulüpten Beşiktaş haricinde, diğerlerinin lige henüz tam olarak hazır olduğu söylenemez. Transfer sezonu devam ediyor; takımlar eksik gördükleri yerlere takviyeler yaparken, kadroda yer vermedikleri veya oynatmadıkları futbolcuları elden çıkarmaya büyük bir çaba sarf ediyorlar. Seyirciler, takımlarını desteklemek için sıcağa aldırmadan maçlara geliyor. İnsanların gece de olsa sıcaktan ve nemden zor yürüdüğü bölgelerde futbolcular maç oynuyor. Allah onların da yar ve yardımcısı olsun.

Süper Lig’in ikinci haftasında dikkatimizi çeken bir konu da Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşandı. Fenerbahçeli seyirciler saatlerce tribüne alınmadı, emniyet güçleri orantısız güç kullanarak Fenerbahçelileri jopladı ve biber gazı sıktı. Bunu hepimiz gözlemleyip izledik. Futbolun marka değeri nasıl yükselecek, merak ediyoruz! Yurdun özellikle Ege’den gelen Fenerbahçe seyircisi hiçbir taşkınlık yapmadan stada takımlarını desteklemek için geliyor, şiddete maruz kalıyor. Maç bitiminde de 3-4 saat statta bekletiliyor. Fenerbahçe başkanına da arkadan ittirilerek yere düşmesi sağlanıyor. Bu kişi de Göztepe kulübü yönetimi tarafından günler sonra açıklama yapılarak tribün lideri olduğu belirtiliyor. Bu kişi elini kolunu sallaya sallaya stada gelebiliyor ve istediği kişiyi tartaklayabiliyor. Göztepe kulübü yönetimi de buna seyirci kalıyor. Futbolda şiddet yasası ne güne duruyor? Onu da anlamak mümkün değil. Başta federasyon, İzmir Valisi ve İzmir Emniyet Müdürü bu işin hesabını vermeli. Göztepe’ye de seyircisiz oynama veya başka cezalar verilerek hangi takım taraftarı veya hangi takım yönetimi önlem almazsa bunlara en ağır cezalar verilmelidir. Futbolda şiddetin ve terörün önüne geçilmelidir. Her takıma saygı duyulmalı, futbolda yenilmek de var, yenilmemek de var. Bunlar olmazsa futbolun güzelliği ortaya çıkmaz.

Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Mourinho’yu getirmesine rağmen Avrupa Şampiyon Kulüpler Ön Elemesi’nde elendi. Şimdi UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı. Bu oyunla hem ligde hem de Avrupa kupalarında başarılı olacağına inanmıyorum. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler maçında İsviçre’nin Young Boys takımına 3-2 yenildi. İstanbul’da oynayacağı rövanş maçında inşallah turu geçer, ülkemize puan ve puanlar kazandırır. Köşe yazımı Perşembe gününden yazdığım için Beşiktaş, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını yazamadım. İnşallah onlar da güzel bir sonuç alır ve ülkemizin futbolunu biraz daha Avrupa maçlarında yukarıya çekerler.

Fenerbahçe kulübünün milli futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu’nun astronomik bir rakamla İngiliz takımına gideceği gündemi korurken, bu işin de bir an önce sonuçlanması ve kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir. Bu iki hafta süresince hakem hatalarının hemen hemen çok az olduğu maçlar izledik. İnşallah bundan sonra da devamı gelir temennisinde bulunmaktayız. Takımlarımız ekonomik sıkıntı çekmekte; birçok kulübümüz transfer tahtaları borçları yüzünden kapalı olduğundan transfer yapamamakta ve mevcut kadrolarıyla oynamaya çalışmaktadır. Bazı takımlarımız 2 maçını da kazanarak 6 puanda olurken, bazı takımlarımız ise ya berabere kalıp ya da hiç maç kazanamayarak 0 puan çekmektedir. Haftalar ilerledikçe takımlarımız ve futbolcularımız ısındıkça maçlar daha heyecanlı bir hal alacaktır. Bir tarafta lig maçlarını izlerken, bir tarafta da hafta içleri Avrupa kupaları maçlarını çeşitli kanallarda doyasıya izlemekteyiz. 2024-25 futbol sezonunun bol çekişmeli ve kıran kırana mücadele eden bir lig olacağına şimdiden inanıyoruz. Bütün takımlarımıza da başarılar diliyoruz. Bu arada ilçemizin takımı olan Silifke Belediyespor da bir taraftan Silifke’de hazırlık çalışmalarını yaparken, bir taraftan da yeni transferlerle 2024-25 futbol sezonuna hazırlanmaktadır. Takımımıza başarılar diliyorum.

Bugünlük bu kadar. Pazartesi günü başka bir konu ve konularda buluşmak dileğiyle, şen ve esen kalın.

https://twitter.com/SilifkeGazetesi
Share

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir