İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, öncülüğünde, İstsider Türkiye, Ankara, Mersin, İzmir, Adana gibi illerin Silifke dernek başkanları, üyeleri ve Silifkeli Akademisyenlerin katılımı ile Pozitif Köy’de tanışma, bayramlaşma etkinliği yapıldı.
Türkiye’nin dört bir tarafından Silifke’ye bayram tatiline gelen ve etkinliğe katılan Silifkeli dernekler üyeleri ve akademisyenler, Silifke’nin İl olması gerektiğini belirterek ortak basın açıklamasını yapıp, dernek başkanları basın açıklaması maddelerini imzaladılar.
Program açılış konuşmasını yapan İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadık Avcı, “Sevgili Gülnaz hocamız, burada gerçekten çok mücadeleler vermiş, böylesine güzel otantik ve güzel bir yaşam alanı yapmış ona hayırlı olsun diliyorum. İstsider Türkiye’yi kurduğumuzdan bu tarafa bir toplantı yapalım ve bunu da Pozitif Köy’de yapalım demiştik ve o hayali gerçekleştirdik. Silifke dışında yaşayan Silifkeliler olarak örgütlenme, birlik olma çabası içerisindeyiz. Silifke dışında yaşayan Silifkeliler olarak Silifke’ye sahip çıkmanın farkına ve bilincine vardık. İstanbul (İSTSİDER), Ankara (ANSİDER), Mersin (MESİDER), diğer illerdeki temsilcilerimiz, derneklerimiz üyeleri ve akademisyenlerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz. Her birimizin bir siyasi görüşü var ama hiç bir siyasi görüşe destek vermeden herkesin görüşüne düşüncesine saygı duyuyoruz. Hiç bir partinin arka bahçesi değiliz, olmayacağız veya direk karşısında değiliz. Bizim amacımız, bizim isteğimiz, arkasından koştuğumuz konu, Silifke’miz için neler yapılabilir, neler yapmalıyız bu konuda arkadaşlarımızla bir takım maddeler belirledik ve bu Silifke özelinde olan maddelerin yapılması, uygulamaya konulması konularının takipçisi olacağız. Dışarıda yaşayan Silifkeliler olarak Silifke’mizin daha iyi yerlerde olması için her zaman çalışacağız, bizlere de ev sahipliği yapan ve akademisyen grubumuzun en önde gelen Gülsüm hocamıza da çok ediyorum.” dedi.
Türkiye genelinden gelen Silifke’li hemşehrilerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Pozitif Köy Kurucusu Gülsüm Gülnaz Gültekin “Burayı insanların nefes alabileceği, yeniden kendileriyle buluşabilecekleri, insanlıklarını hatırlayabilecekleri bir mekan olarak hayal etmiştim ve hayalimizi gerçekleştirdik. Çadırlı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanın kıyısında bulunan yaklaşık 10 dönümlük alan üzerinde, modernize edilmiş kıl yörük çadırlarından oluşan bir konaklama tesisi ile eğitim merkezi ve sosyal tesisleri ile insanımıza hizmet veriyoruz. Burada Yaşam alanlarının, doğa ve çevre dostu, imkânlar dâhilinde kendi enerjisini ve gıdasını üreten, organik üretim ve çevreci, atık yönetimi sistemleriyle kendi kendine yeten, tüketim kültürü ideolojisinin zararlarını azaltmayı planladık. Pozitif köyümüz, yaşam, öğrenme, dinlenme ve ruhsal-zihinsel-bedensel iyileşme ve yenilenme merkezi olarak Silifke yöresinde bir ilktir. Köyümüze gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Derneği, öncülüğünde, İstsider Türkiye, Ankara, Mersin, İzmir, Adana gibi illerin Silifke dernek üyeleri ve Silifke’li Akademisyenlerin ortak imza attığı maddelerde şu ifadelere yer verildi.
“Silifke’miz, Mut’a 73 km, Mersin’e 85 km ve Gülnar’a 55 km mesafede; Erdemli’nin batısında, Gülnar’ın doğusunda, Mut’un güneyinde, Toros Dağları ile Akdeniz arasında 128.000 resmi rakam, 250.000 bine yakın ise bilinmeyen nüfusu olan bir şehirdir. Geçmişten günümüze Silifke bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarih, doğa, turizm, sanayi potansiyeli ve kentleşme özelliği sergileyen bir yerleşim yeridir ve pek çok açıdan hızla gelişmektedir.
Programda konuşma yapan diğer illerdeki Silifke dernek başkanları da Silifke ile ilgili tüm çalışmalar da bir arada birlik beraberlik içerisinde olduklarını belirttiler.
Anfi tiyatroda yapılan Programa, İstanbul Silifke Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Sadık Avcı, Ankara Silifke Kültür Dernek Başkanı Cem Karaduman ve Mersin Silifke Dernek Başkanı Vasfi Gümüş ve İstanbul (İSTSİDER), İSTSİDER TÜRKİYE, Ankara (ANSİDER), Mersin (MESİDER) üyeleri, diğer illerdeki temsilciler ve Silifkeli akademisyenler katılırken, üyeler birbirleri ile tanıştılar, bayramlaştılar, sıkma börek yediler ve eğlendiler.